NIEUWS

Klik op de foto om naar het album van Pups Never Say Never Again v.'t Keijsershof (Gentle) te gaan. 

19-3-2024

Website aan het bijwerken, met pijn Gentle en Tumtum bij de pagina "Voor altijd in ons hart" geplaatst. Maar ook met blijdschap weer twee grote vriendjes toegevoegd bij "Onze Honden" Er moet nog veel bijgewerkt worden. En hopelijk worden er weer veel nieuwe avonturen in de toekomst toegevoegd.

7-8-2020

Voor het eerst mee geweest met Joker en Gentle op de duiventrek. Spannend, maar wow wat hebben ze het goed gedaan. Geweldig dat wij deze kans hebben gekregen. Ze hebben beide heel mooi werk laten zien, en mede door hun is alles keurig binnen gebracht, zodat de nieuwe uitnodiging al weer klaar ligt. 

En jawel Oscar en Joker hebben in Zeewolde hun workingtest B diploma gehaald. Knappe mannen. Er staat als het allemaal goed blijft gaan ook nog een SJP voor Joker en Oscar op het programma.

Met de warmte en de corona doen wij verder niet zo heel veel. Af en toe trainen we , en vooral heel vroeg in de ochtend en later op de avond zoeken wij het bos op. Laat het wat ons betreft maar snel weer afkoelen, zodat wij weer heerlijk in ons ritme kunnen komen, en wekelijks onze trainingen kunnen volgen. Daar blijven wij en de honden zowel geestelijk als lichamelijk fit bij. 

1-4-2020

Ik zie dat ik al een paar maanden geen nieuws heb geplaatst. Toch best veel in de tussentijd gebeurd. Joker heeft zijn clubdiploma B gehaald. En we hebben gezamenlijk nog mee gedaan met Gentle en Joker aan de eendenmap van Rinus Biemans, waar Gentle weer alle apporten binnen heeft gehaald. En Gentle heeft nog mee gedaan aan de koppelwedstrijd in Emmen. En ook daar weer super werk laten zien. 
Beide mannen hadden een drukke agenda met wedstrijdjes voor de boeg. Mijn plan was om Gentle dit jaar voor het laatst te gaan inschrijven. Helaas heeft corona daar een streep door getrokken. Alle wedstrijden zo wie zo tot eind april zijn afgezegd. Jammer, maar helemaal terecht. Er zijn nu in de hele wereld ergere dingen aan de hand. Gentle is nog topfit, en hopelijk kunnen we eind van het jaar nog voor leuke proefjes inschrijven. 
Gelukkig zijn wij in de luxe positie en leven we buitenaf, en kunnen we iedere dag nog genieten met onze honden op de heide, en bossen, zonder mensen tegen te komen. Blijf allemaal gezond, zodat we elkaar weer in de toekomst gaan tegen komen!!

11-11-2019

Twee weekenden achter elkaar op wedstrijd geweest. Op 3 november hebben Joker en Oscar hun WT C diploma gehaald, en Gentle en Burnie samen het WT diploma in de B2. Door nonchalance van Burnie, hadden ze daar in de prijzen kunnen vallen, maar nu als 4e geeindigd.
En op 9 november hebben Gentle en Burnie meegedaan aan de Artemis proef in Emmen. Daar deden 40 combinaties mee, waarvan er maar 8 alle apporten binnen hebben gebracht. Waaronder Gentle, hij eindigde als 7e. Veel combinaties struikelde over de vos en de nerts, die Gentle , gewoon heeft geapporteert!
Wat het extra knap maakte is dat Gentle van een zware blessure terug aan het komen is, en eigenlijk nog niet op niveau is. En dan toch zo presteren, het is en blijft een geweldige hond! Wat ben ik toch trots op deze kanjer. Voorlopig blijven we lekker trainen, en bekijken we wat we volgend jaar nog gaan doen op wedstrijdniveau. Zolang Gentle er plezier in blijft houden, blijven we samen lekker bezig.   

20-10-2019

Hiep Hiep Hoera, Gentle vandaag 8 jaar oud, grote vriend, hopelijk nog vele jaren in goede gezondheid bij ons. Zouden niet zonder je kunnen. Je mag jezelf nu senior noemen, maar in onze ogen , en in je gedrag, ben je dat gelukkig nog helemaal niet! 

Joker heeft 2 SJP proeven gelopen. Helaas niet dat geworden waar we op hadden gehoopt. Wat we in de trainingen zien, niet tijdens de wedstrijd kunnen uiten. Volgend jaar nieuwe kansen. Er staat nog wel voor Joker een WT in de agenda. Tijdens een onderlinge wedstrijd heeft Joker zijn A diploma weten te halen. 

Met Gentle verplicht rustig aan gedaan, omdat hij in mei tijdens de training een forse blessure heeft opgelopen. Het ziet er momenteel weer goed uit, en de trainingen worden weer opgepakt. Met nog steeds heel veel plezier voor Gentle en zijn voorjaagster!

14-8-2019

Op zaterdag 10 augustus hebben wij, Oscar en Burnie met Joker en Gentle meegedaan aan de Partoeproef 2019 in Putten. Oscar is daar samen met Joker 1e geworden op de SJP proeven. En Gentle is met Burnie gedeelde 1e geworden op de MAP proeven. U kunt begrijpen hoe trots we hier op zijn. Foto's zijn te zien in de Fotogallerij.

26-6-2019

De 2 teefjes zijn bevallen, Cayah van 6 pups, 3 teefjes en 3 reutjes, en Muffin van 6 reuen en 6 teefjes, kijk voor meer info op www.oldeklooster .nl  . Alle pups hebben inmiddels een baasje gevonden!!
26-5-2019

Er zijn twee teefjes drachtig nog van Gentle, en de pups worden rond half juni verwacht, wilt u meer info, mailt u ons dan even!

13-5-2019

Afgelopen weekend, druk gehad, maar met hele leuke dingen! Met Gentle een Workingtest gelopen in Lochem, in de B2 klasse en daar de derde plaats gehaald met 94 punten.
En met het nest van Silke x Gentle wat nu een jaar oud is een reunie gehad op de Loosdrechtse plassen, en daar wezen suppen, wat een feest!!

Donderdag puppietest gedaan van het nest van Noya x Gentle op de leeftijd van 7 weken. En daar enorm van genoten, 7 kleine lieve goldentjes die allemaal stuk voor stuk, mensgericht zijn en heel graag willen werken. Ik hoop dat de nieuwe eigenaren net zoveel vreugde en plezier van hun hondjes gaan krijgen als dat wij met Gentle en zijn zoon Joker hebben!!

6-5-2019

Afgelopen nacht zijn 11 pups geboren bij Of Lesmona in Duitsland. 6 jongens en 5 meisjes. De geboorte is super gegaan, en alle 11 pups doen het goed! Kijk voor meer info op Of Lesmona. p.s. Helaas heeft toch 1 klein reutje het niet gered!


27-4-2019

De pups groeien voorspoedig bij de fokkers, en de fokkers zijn allemaal enorm tevreden. Bij de fam. Groen van de Mighty Goldens gaat  het nu snel, begin mei vliegen de eerste uit hun nest.
Bij Harma Bos van Irresistible Beauty's komen dit weekend de eerste puppy kopers kijken. En bij Anna Bielefeld van Of Lesmona is teef Filli behoorlijk dik en zal rond 7 mei de bevalling plaatsvinden.
En dan zijn er nog twee teefjes pas gedekt, maar dat is nog te vroeg om te weten of ze drachtig zijn. Daar draaien de duimen voor!
Gentle heeft dus een bijzondere start  gehad dit jaar.  Het fijne is dat hij zo makkelijk dekt en er ook geen sterallures aan over houdt, en gewoon mijn fijne lieve maatje blijft die altijd graag bij mij is, en voor mij wil werken, wat we ook doen. Wat is het toch een heerlijke fijne hond, wat zit hij weer diep in mijn hart! (Never Say Never Again) 


17-4-2019

Genoten van een paar daagjes Ameland met de mannen, wat was het heerlijk en wat hebben we het getroffen met het mooie weer! Zie voor een aantal foto's het album Ameland in de Fotogalerij!! 

2-4-2019

En nest nummer drie is ook geboren bij Irresistable Beauty's van Harma Bos, een prachtig 8tal, 4 meisjes en 4 jongens. Hoe trots kun je zijn als reu eigenaar. Klik op de foto voor meer informatie! Alle pups zijn reeds besproken!!!

24-03-2019

Gentle en ik hebben meegedaan aan de koppelwedstrijd in Emmen samen met Yvette en haar heidewachtel Jarko. Gentle heeft daar alle apporten binnen gebracht. Zo trots op hem. Heeft zo mooi werk laten zien. Daarentegen op de training gisteren had hij weer bananen in zijn oren!! Wat ben ik toch ontzettend gek met die hond, het is nooit saai!!

Ook is hij vrijdag 22 maart weer vader geworden van een 8 tal. 5 reutjes en 3 teefjes. Alle hondjes hebben al een toekomstig baasje! Klik op de foto om naar de website van de pups te gaan!
Deze week staat er nog een teefje gepland die gaat bevallen , altijd zoo spannend. De duimen draaien dat ook dat voorspoedig gaat en moeder en pups gezond en wel liggen te genieten!

15-03-2019

Pups geboren bij de fam Groen van de Mighty Goldens.  Alle pups zijn reeds besproken. Het gaat om 3 teefjes en 2 reutjes. Vader van dit nest is Gentle, Never Say Never Again v. 't Keijsershof. Als het goed is komen er nog drie nesten van Gentle aan. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. 16-3-2019 helaas is er 1 teefje overleden en zijn er nu nog 4 pupjes!


20-2-2019

Inmiddels veel gebeurd, Gentle heeft een aantal dekkingen achter de rug, twee teefjes hebben de echo reeds gehad, en zij zijn drachtig, super nieuws!

Trainingen zijn weer hervat, in maart met Gentle en Joker hebben we de eerste wedstrijden al weer staan.
Tijdens de training afgelopen zaterdag van Gentle werd er met een drone gefilmd, klik op de LINK om de filmpjes te zien! 

15-01-2018

Bij ons het jaar niet zo goed gestart,  ons eigen gefokte paard El-Griffin die door koliek binnen het uur geheel onverwachts is komen te overlijden, hakt er behoorlijk in. Hopelijk hebben we spoedig leuker nieuws. Gentle heeft vorige week een dekking gehad, en er staan er nog een paar op korte termijn gepland. Zodra er meer nieuws is, meld ik het direct op deze website!  Voor meer info, kunt u een mail naar ons sturen!

El-Griffin * 6-6-1999  -  † 6-1-2019
El-Griffin * 6-6-1999 - † 6-1-2019

21-12-2018

Helaas is het ons niet gegund, en blijkt uit de echo dat Unique niet drachtig is. Zo ontzettend jammer, wij hadden er ons allemaal enorm op verheugd. En ook al zoveel leuke reacties en lieve mensen op de wachtlijst. Maar de natuur laat zich niet leiden. Nu moet dit weer een plaatsje krijgen bij ons allemaal.

Gentle heeft nog wel wat dekkingen staan ,  wilt u daar meer info over dan kunt u ons daarover mailen!

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen, en een gezond 2019, met heel veel geniet momenten, samen met onze harige vriendjes! 

19-11-2018

Spannend!! De dekking tussen Unique en Gentle heeft plaatsgevonden, voor meer info kijk op de website van de Gouden Iik.  


24-10-2018

Prachtige foto's gemaakt van de honden door Karin Vogt!


20-10-2018

Hoera, Gentle 7 jaar oud, en uiteraard hebben we dat gevierd. Op de dag zelf hadden we een reunie van het laatste nest van Silke en Gentle. Alle zes hun kinderen waren aanwezig. Wat fijn om ze weer even terug te zien, wat doen ze het goed, en wat hebben alle pups het weer enorm getroffen met hun baasjes. Ze mochten snuffelen aan behendigheid, en er waren wat jacht proefjes. Ook de schotproef werd uitgevoerd, en geen enkele pup gaf ook maar een teken dat ze er van onder de indruk waren.
Uiteraard gaven Gentle en Silke een demonstratie in allerlei disciplines, en ook hun volwassen kinderen Unique van Silke en Joker van Gentle lieten zien wat ze in hun mars hadden. Wat was het een TOPDAG!

8-10-2018

Niet stil gezeten, Joker een SJP proef gehad met Oscar, helaas niet gehaald en een disk gekregen. Toch nog wat te veel spanning. Ze zaten lekker in de wedstrijd, maar bij overwater heeft Joker de eend iets te hard vast gepakt, en terecht een disk gekregen.
Werk aan de winkel voor hun , en het vooral leuk blijven houden.

Gentle en Burnie hebben dit jaar  1 Map B gelopen, en daar 11 van de 12 apporten binnen weten te halen. Niet goed genoeg voor een diploma, maar wel enorm genoten van Gentle zijn mooie werk. En hij had de lachers op zijn hand, door 2 x tijdens een proef met beide apporten terug te komen. Is natuurlijk niet goed voor een hoge punten score, maar wel erg efficient  ;) . Maar ook applaus mogen ontvangen voor zijn mooie werk.

Op dierendag meegedaan met de mannen aan een expeditie voor honden. En ook daar zo van genoten. Dan voel je je een rijk mens, dat je van die fijne honden hebt, die overal mee naar toe te nemen zijn, en het leuk vinden om samen wat met je te doen. maakt niet uit wat. 

Dan zijn er nog fokkers komen kijken naar Gentle om hem eventueel te gebruiken voor een dekking, dus er staan nog leuke en spannende dingen te gebeuren.
En er staat nog eind augustus een workingtest voor de beide golden mannen in de agenda.
Dus we zijn nog heerlijk actief, en genieten volop, ook van het mooie nazomer weer, wat maakt dat we lekker het water met ze opzoeken!!

12-08-2018

Vakantie, maar erg warm, te warm om wat te doen met de honden. Trainingen op een laag pitje. Tijdens een iets mindere warme dag het water opgezocht en met de honden gaan suppen. Wat een feest, voor ons, maar zeker ook voor de honden. Dit gaan we vaker doen!!
En gisteren een onderlinge jachtproeven wedstrijd gehad, bij Partoe Jachthondentraining, en daar heeft Joker een B diploma gehaald. Met Gentle opgegaan voor het A diploma, maar die had de oren dicht zitten tijdens de proef, wat ook echt af en toe bij hem hoort. Ik kan er alleen maar om lachen!!

25-6-2018

Meriam Wennekes heeft met Chase , broer van Joker , en dus zoon van Gentle  een 4U gehaald op de show in Zwolle. Ik ben trots op deze combinatie! Gefeliciteerd Meriam!!
En ik wil ook nog een aantal prachtige foto's met jullie delen die gemaakt zijn door Karin Vogt, van de pups op 6,5 week van Silke x Gentle, zooo leuk!! Zie hieronder.
Ondertussen zijn wij volop met Joker en Gentle in training, beide honden hebben we weer ingeschreven voor een aantal wedstrijden, waarbij vooral het genieten het voornaamste is. 


1-6-2018

Puppytest en shoot gedaan bij de pups van Silke x Gentle. Wat heb ik genoten! Voor mooi was het te warm in heel Nederland, dus ook in Friesland. Maar de pups deden het echt geweldig, wat ben ik weer gaan houden van deze 6 kleine lieve vriendjes.

Hieronder een aantal foto's gemaakt tijdens de puppytest door Karin Vogt. 
Door op een foto te klikken komt u in het album en kunt u de foto's vergroten.

22-05-2018

Gisteren met Joker en Gentle een trainingsdag samen gehad, bijzonder om dat samen te doen. As zondag gaan we kijken naar de pups, dan zijn ze al weer 6 weken oud. En een paar dagen later ga ik er nogmaals heen om de puppytest te doen. Ik ben enorm nieuwsgierig hoe ze zijn. Iets om op te verheugen! 

Joker met zijn zoetige oogjes!!
Joker met zijn zoetige oogjes!!

29-04-2018

Het gaat goed met de pupjes, helaas is er nog 1 reutje op 1 dag oud overleden. Nu dan nog 6, maar die doen het super! 1 reu, en 5 meisjes, oogjes gaan langzamerhand open, en ze worden alleen maar leuker. Gauw maar weer een afspraak maken om te gaan kijken!!

15-4-2018

Yeahh, de puppy's zijn geboren van Silke x Gentle, het waren er 8, helaas is er 1 dood geboren en zijn er nu dus nog  7, vijf meisjes en twee reuen. Vandaag al op bezoek geweest, en wat doet Silke het goed. Zo benieuwd hoe deze kleine kanjers het gaan doen. We blijven ze volgen!!

3-4-2018

Op zaterdag 24 maart hebben Gentle en ik (Burnie) mee gedaan aan een koppelwedstrijd in Emmen. Samen met een andere hond(een staandehond) en voorjager moesten we in totaal 18 apporten binnen halen. Je werkt tegelijk in het veld binnen een bepaalde tijd. Afstanden waren pittig, het niveau lag enorm hoog. Dan ben je trots als eigenaren hoe knap werk, de honden hebben laten zien. In de middag heeft Gentle geen apport meer gemist, met als afsluiting een apport van een vos. Moe maar voldaan en nog lang nagenietend, zijn we weer inmiddels volop aan het trainen voor de OWT's die eraan gaan komen. Voor een filmpje van de afstanden van een dubbele markeer, klik op de volgende link. Is van een willekeurige deelnemer, maar om even duidelijk te maken wat daar de afstanden waren van de proeven.  Gentle heeft oa. bij deze proef beide apporten binnen gehaald!

18-3-2018

Heerlijk een paar dagen met de mannen op Ameland geweest. Gentle had het druk met de konijnen, die er volop liepen rondom het hotel! Voor foto's kijk in het album onder Ameland maart 2018!

9-3-2018

Fantastisch NIEUWS!! Silke is drachtig!! Dat wordt leuk de komende weken, genieten van wat komen gaat. En straks heerlijk puppyknuffelen, kan niet wachten............ Voor meer info kunt u naar de website van de teef gaan via de volgende link, GOUDENIIK

12-02-2018

Yess, de dekking heeft afgelopen weekend plaats gevonden, en is super gegaan! En nu maar duimen dat het ons gegund wordt en we er lieve en mooie pups van gaan krijgen! Verheugen ons er enorm op!! Op de foto Silke x Gentle.

27-1-2018

Joker met Oscar en ik met Gentle mee gedaan aan de snertwedstrijd in 't Harde. Genoten, leuk opgezet, en de mannen hebben lekker gewerkt. Vooral Joker deed het super, deed mee in het niveau B/A en kon zich daar prima staande houden! Heerlijk om zo met elkaar en de honden bezig te zijn. We zijn bevoorrechte mensen!

21-1-2018

3 kinderen van Gentle hebben op de Nieuwjaarsshow van de GRCN een Uitmuntend gehaald!! Gefeliciteerd, Meriam Wennekes met Chase, Diana Schothans met  Django en Mandy met Blue, papa Gentle is reuze trots!

Inmiddels zijn de trainingen voor Joker en Gentle weer in volle gang. Er ligt voor Gentle een uitnodiging op de mat voor de PJP in Putten op 24 maart. Maar op dezelfde datum al een teamwedstrijd gepland in Emmen. MMmm een luxe probleem , beide zijn super leuk om te doen, even goed over nadenken dus.............

24-12-2017

Wij wensen iedereen hele fijne Feestdagen, en een Gelukkig Nieuwjaar, met hopelijk een rustige jaarwisseling voor  al onze lieve huisdieren!

En in het nieuwe jaar staat er een dekking gepland met Gentle x Silke, waar wij ons enorm op verheugen, hoe leuk   straks weer, om te mogen genieten van  die kleine bolletjes wol.  Ik hoop dat ik stevig in mijn schoenen sta, en niet voor de bijl ga, ik heb mij namelijk voorgenomen geen 4 honden meer te willen! Voor meer info klik op de website van Goudeniik  !

14-11-2017

Oogjes van Gentle zijn weer een jaar vrij van erfelijke oogafwijkingen, altijd weer goed nieuws!

21-10-2017

Gentle heeft in Neede, zijn 2e Map B diploma gehaald, mooie afsluiting van het wedstrijdseizoen. Nu lekker door blijven trainen, en maar zien wat het nieuwe seizoen brengen mag. In ieder geval samen veel genieten!!

Gentle tijdens MAP Neede 2017
Gentle tijdens MAP Neede 2017

17-10-2017

Gisteren met Gentle nog weer een Map proef gelopen in 't Harde/Elburg. Helaas 11 apporten binnen van de 12, dus geen diploma. Nadenkend over de proef, had ik hier beter moeten optreden, Gentle was hier voor zich zelf bezig, terwijl het een simpele dubbele markeer was, en hij bij de tweede een verloren zoek ervan maakte. Weer een les, had hem een lijn moeten geven bij de tweede, zodat hij niet in de bak waar het wild lag met de deksel open belande. Ken je hond, en ik had dit kunnen weten. Blijft samenwerken, en dat maakt het ook leuk!

8-10-2017

Vandaag heeft Gentle zijn Map B diploma gehaald en is als 2e geeindigd. Van de 26 Map B deelnemers hebben er maar 3 een diploma gehaald. Wat een heerlijke hond is het toch, zo trots ben ik op hem!! Foto's zichtbaar in de fotogalerij!

2-10-2017

Karin Vogt langs geweest op de training bij Topapport, kijk hier naar haar foto's, dmv op de onderstaande foto te drukken .

17-9-2017

Helaas geen MAP B diploma voor Gentle , en dat door een domme fout van mij! Verkeerd ingezet op een proef, niet eens de moeilijkste, waardoor hij daar maar 1 van de 2 apporten binnen haalde. Uiteindelijk 11 van de 12 apporten binnen gehaald, en Gentle heeft super gewerkt, dus hij had het zo verdiend. Hopelijk krijgen we nog weer nieuwe kansen aankomende weken

13-09-2017

Hard gewerkt aan de nieuwe website, zie hier het resultaat!

10-9-2017
Helaas heeft Joker geen B diploma gehaald tijdens de proef in Hulshorst. Op de één of andere manier blokte hij bij het waterwerk. De rest van de proeven ging goed, en zijn wij evengoed enorm tevreden. Voor ons iets om aan te werken, maar het vooral heel leuk houden.
Voor Gentle begint het volgende week, dan staat Langbroek in de agenda, voor de eerste MAP proef op B niveau, spannend, maar veel zin in!


2-9-2017
Heerlijke reünie gehad met een aantal nakomelingen van Ninthe x Gentle zie de  LINK


15-07-2017
Vandaag heeft Oscar met Joker het KNJV C diploma gehaald, eindelijk een bevestiging, en zo verdiend! Mogelijk in september nog een kans om het B diploma te halen.
Ik zef heb mij met Gentle voor 5 MAP wedstrijden ingeschreven, waarvan er inmiddels 1 is bevestigd. Wat gaan de mannen lekker, en wat zijn we trots op ze! Een rijkdom om zulke lieve mooie honden te mogen hebben, en mee te trainen!!


7-5-2017
Met Gentle aan een workingtest meegedaan in Lochem! Zo trots op mijn mannetje. Van de 10 apporten haalde hij er 9 binnen. En heeft hij heel mooi werk laten zien. En als dan mensen aan de kant tegen je zeggen , "wat een mooie golden, en die nog werken kan ook" , dan ben je trots als eigenaar, en kan je dag helemaal niet meer stuk!!


11-3-2017
Het wil nog steeds niet landen dan mijn vriendje Djinti er niet meer is. Maar we gaan hier wel door, en de trainingen met de andere twee lopen voorspoedig. Ook de heerlijke wandelingen met dit lekkere weer gaan gewoon door, en in gedachten loopt Djinti dan met ons mee. Laatst samen met Karin Vogt heerlijk gewandeld bij het Heerderstrand, en als die haar camera mee neemt, dan weet je gewoon dat je prachtige foto's krijgt. Mijn drie hondenvrienden helpen mij weer door deze periode heen, en hoe hun ermee omgaan, kan ons mensen nog een boel leren!! Klik hier om in het album te komen, en om te zien hoe de honden genieten!


4-3-2017
Intens verdrietig, afgelopen zondag 26-2-2017,toch totaal onverwachts mijn grote vriend Djinti moeten laten gaan. Wat doet dit een pijn. En iedere dag wordt het besef groter, ik kon hem nog zo niet missen, maar voor hem was het genoeg. Wat was dit een fantastische hond. Ik gaf hem veel energie, maar wat kreeg ik een lading energie van hem terug!!!! Ik kan hem nog niet in de rubriek "voor altijd in ons hart zetten", daar is het voor mij nog te vroeg nu. Hij is er nog steeds zo bij, dat gevoel wil ik nog even niet kwijt, en vasthouden. Hij laat een hele grote leegte achter.


18-01-2017

Aankomend weekend beginnen we weer met de jachttrainingen, Oscar met Joker als eerste, ik met Gentle de week erop, hebben er weer veel zin in. En je merkt het aan de honden ook, ze willen weer graag wat doen. Heerlijk de avonden worden ook al weer wat langer licht, we gaan de goede tijden weer tegemoet. Hoewel, de laatste dagen van die prachtige winterdagen ik ook wel energie van krijg, en de honden hebben zo'n schik in de sneeuw! 


3-12-2016
Helaas geen Gentle kinderen bij de combinatie Unique x Gentle, uit de echo is gebleken dat Unique waarschijnliijk de pups heeft geresorbeerd! Voor iedereen een hele grote teleurstelling, want wat hadden wij er ons allemaal op verheugd, en hadden al zoveel aanmeldingen voor deze combinatie! Er komt nog een extra controle echo op 12 december, maar de kans is erg klein, dat we dan ander nieuws krijgen. Dus wordt het niet puppyknufelen in het nieuwe jaar! Zooo jammer................ p.s. Uit de laatste echo is inderdaad gebeleken dat er geen pups komen!


7-11-2016
Zaterdag een fotoshootdag gehad, opbrengst ging volledig naar het goede doel, Stichting Nieuw Thuis voor Huisdieren. Samen met Karin Vogt weer een aantal deelnemers erg blij gemaakt. Uiteraard deed ik zelf ook mee met mijn honden, want die kans dat Karin komt laat ik niet lopen. 

24-10-2016
Een mini reunie op Bussloo met eeen aantal kinderen van Ninthe x Gentle, lekker gewandeld, fijne mensen en lieve honden, helaas waren we bij lannge na niet compleet.
En ook de week ervoor naar de inmiddels 7 weken oude puppen wezen kijken van Noé x Gentle. Heerlijk wat een lekkere bekkies, en wat krijgen ze ook een lieve nieuwe baasjes. Inmiddels een paar dagen verder, en ik lees alleen maar goede berichten, trots! Ook al ben ik alleen maar reueigenaar.


06-10-2016
Op de proef in Emst heeft Gentle het ook weer super goed gedaan, ik was wat nonchalant als voorjager, en we hadden veel meer punten kunnen binnen halen. Maar dik tevreden, we haalden er zelfs de bokaal binnen van beste cursist van de KJV Apeldoorn! Stoer hoor onze naam zal vereeuwigd blijven bij deze vereniging, hahaha. Gentle gaat ook lekker, helaas stonden we reserve in Zwiep, en bij de Map proef in Lunteren ook. Mogelijk nog een klein kansje op de WT in Laren op 22 oktober. En anders zitten de wedstrijden er voor dit jaar al weer op. Wie weet wat het jaar nog brengen gaat!!


12-09-2016
Zaterdag is Gentle op de jachtproef in Doornspijk tweede geworden, wat ging mijn grote vriend ook lekker, zo blij mee, hij verdiend dit ook. Joker ging op voor de C, en haalde die helaas niet, op het af uit zicht viel hij uit, terwijl hij de jacht proeven super deed. Maar nog twee kansen te gaan, wie weet............... Dit was al knap van het lieve mannetje, ook op hem reuze trots!!


28-8-2016
Gentle is gisteren weer vader geworden, super leuk! Noé en haar pups maken het goed, alle pups zijn reeds toegewezen.
Het waren er zes, helaas zijn er twee overleden tijdens de geboorte. Het zijn nu twee reuen en twee teefjes, de blauwtjes zijn de reuen. Wij wensen de nieuwe eigenaren straks een super leuke tijd met hun puppy, en dat het maar lieve, gezonde en mooie honden mogen worden, maatjes voor het leven!


16-8-2016
Gisteravond weer mee gedaan aan de oefenavond in Zwiep, ik doe zelf al jaren mee, maar nu heel bijzonder dat ik met Oscar en Joker de proefjes loop. 


24-7-2016
Hopelijk dat Gentle eind augustus weer vader mag worden, van gezonde,lieve en mooie pups! Uit de echo is in ieder geval gebleken dat Noé drachtig is, zo leuk weer!!!!!


22-5-2016
Joker heeft zijn showdebuut achter de rug! Op de jachthondenshow op Papendal bij Arnhem heeft hij een mooie ZG gehaald. Hij deed het super, en ben dan ook mega trots op ons kleine lieve mannetje.

28-4-2016
Uitslagen van Joker binnen! HD A en ED vrij, super blij mee, blijft altijd weer spannnend!

27-3-2016
En toen was Joker al weer een jaar oud, wat gaat het snel. Zaterdag 26 maart hadden we een reunie, en op 1 na, was het nest compleet. Wat een super gezellige dag, en fantastisch om alle honden weer terug te mogen zien. 


25-1-2016
Gisteren hadden we een winterclinic van de KJV Apeldoorn. Oscar deed mee met Joker, en ik (Burnie) met Gentle. Een hele ervaring voor Joker en Oscar, er moet nog wel een boel geleerd worden, maar dat mag, allebei onervaren, en dan toch van een totaal aan 39 deelnemers(van beginners tot A niveau) als 19e eindigen ! Joker vandaag 10 maanden oud.Trots op al mijn mannen.


5-1-2016
Heerlijk het gewone leven is weer begonnen, zo ook de trainingen met de honden!. Zowel Gentle als Joker zijn afgelopen weekend weer gestart met hun jachttraining. Trots op mijn mannen, ze gingen super! Zo lekker, bezig zijn met je hond.


25-12-201
Iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar gewenst, en vele geniet momenten met hun (dier)bare en dat in 2016 dromen mogen uitkomen!!!!

20-09-2015
Met Gentle in Zwiep en Emst weer een mooi B diploma gehaald! Volgend jaar gaaan we Mappen!


12-09-2015
Vandaag een heerlijke wedstrijd gelopen met Gentle, wat ging hij super, zo trots, hoewel we gehoopt hadden op een B diploma, kwamen we thuis met een C. Maar zo'n lekker gevoel over de proeven die we hebben gelopen, dat dat van ondergeschikt balang is. Kanjer die Gentle van ons!!!


14-7-2015
Afgelopen zaterdag 11 juli, hebben wij bij ons een terugkomdag gehad, van de pups, uit de combinatie Ninthe x Gentle, ze waren toen 15 weken oud! Wat was het één groot feest, we hadden spelletjes, Karin Vogt was er voor de mooie foto's, en we hebben de pups getest op hun jachtaanleg, door een sleepje te trekken met een konijn, nou dat hebben we geweten. Stuk voor stuk, kleine kanjers, wat zijn wij enorm trots. Op de eigenaren en op de honden. 


17-6-2015
Afgelopen zaterdag met Gentle mee gedaan aan de zomerclinic, die werd georganiseerd voor jachthondencursus Apeldoorn. Proeven waren op Map B niveau. Ben weer trots op Gentle, hij deed het goed. Zeker ook punten laten vallen, je merkt dat het op een gegeven moment in zijn koppie vol is, maar ook heel erg mooie dingen laten zien. 

16-5-2015
Mag ik aan jullie voorstellen: " First Nice Guy Of Barnsley Gold " of te wel, JOKER! Zoon van Barnsley Gold Hogmany (Ninthe) x Never Say Never Again v. 't Keijsershof (Gentle). Joker zijn eerste weken ging hij als reutje grijs door het leven, maar vanaf vandaag is hij een volledig lid van onze familie, en mag hij zijn naam eer aan gaan doen!
Wat zijn wij blij en apetrots op dit mannetje, zoon van onze Gentle, neefje van onze Djinti.

25-3-2015
Wow, wat zijn we trots, de puppen van Ninthe & Gentle zijn geboren, en wat zijn het een kleine wondertjes, 11 stuks! Drie reuen en 8 teefjes. Het waren er twaalf, helaas is er bij de geboorte een reutje overleden. Gaat er bij ons een lief klein ventje hiervan komen wonen????. Blijf ons volgen :) , Bedankt Jinke Haaijema, voor het vertrouwen in Gentle!!

9-3-2015
Gisteren even bij Jinke en haar lieve Ninthe geweest, nog maar een paar weekjes en dan mogen we gaan genieten van die kleine frutsels en wordt Gentle vader. Hier een standfoto van Ninthe, 6 weken zwanger, in het echt is ze zelfs nog voor mijn gevoel veel dikker, oh help wat zal het gaan worden. Het allerbelangrijkst is dat het goed gaat, met Ninthe en de pups, ik verheug mij erop!

25-1-2015
Inmiddels weer de jachttraining gestart met Gentle, zitten nu op KNJV Map B niveau.Hoop dit jaar met Gentle een diploma erin te halen aan het eind van het trainingsseizoen.
Hij gaat lekker mijn mannetje, doet het goed, en zit heerlijk in zijn vel. Mogelijk dat hij zelfs dit jaar vader mag gaan worden, dat zou werkelijk fantastisch nieuws zijn! Daarover meer in de toekomst. Nu net terug van een heerlijke sneeuwwandeling, hij ligt nu bij de kachel te dromen, wat een leven!

Europe's Dolyandra 30-1-1994 - 17-11-2014
26-11-2014
Al even een maand geen nieuws, toch gebeurd er zat. Maar wat ik zeker even wil melden want dat is ze zo waard, maar hoort eigenlijk niet op deze website thuis, is dat ik mijn lieve maatje, mijn merrie die ik vanaf veulen heb gehad, op bijna 21 jarige leeftijd onverwachts heb moeten laten inslapen. Lieve Dolly, wat mis ik je, mijn dag bestond uit de zorg voor jou, bijna 21 jaar! Je bent gekomen nadat ik mijn eerste paardje heb moeten laten inslapen. De eerste drie jaar samen veel gewandeld, en toen ik eindelijk op je mocht rijden, stapten we ook zo weg, zonder ook maar een verkeerde stap te zetten. Wat hebben we een kilometers samen afgelegd, wat hebben we samen veel meegemaakt. Ik kon met je lezen en schrijven, wat een leegte nu, wat zit jij diep in mijn hart. Nu moet ik het doen zonder jou, en dat valt nog niet mee, alles herinnerd mij aan je, een lege stal, een lege plek in het land, niet meer je warme neus in mijn haren kroelen, pfff Dolly wat voelt dit RAUW!!! Het afscheid dat je van mij nam, was zo bijzonder, ik kan dat nog maar nauwelijks bevatten! Hele dikke knuffel, en tot ziens, doe al mijn lieve vriendjes die je allemaal hebt meegemaakt de groeten, liefs, Burnie , voor altijd in mijn hart!!!13-9-2014
Gentle heeft vandaag zijn KNJV B diploma gehaald op Doornspijk, (gewest Hulshorst), super trots op mijn mannetje. Voor de eerste x dit jaar ingeschreven, en met een B naar huis!!!

21-9-2013

Yes! Gentle heeft zijn KNJV C-Diploma gehaald in Emst vandaag, ben super trots, de eerste wedstrijd die we met hem lopen, en ook meteen met een diploma naar huis gaan! Voor de B was het nog wat te hoog gegrepen, dat moet nog beter bevestigd worden. Maar dat gaat ons ook zeker lukken, want nu we de laatste tijd wat meer trainen, is hij met sprongen vooruit gegaan, echt enorm blij zoals hij het oppakt. Gentle ligt nu moe van alle indrukken lekker te slapen. Mmm, wat ben ik toch gek met mijn hondje!!!

11-8-2013
gisteren voor Djinti een Doggyride gescoord op MP, kan hij lekker ook weer wat verder mee, binnenkort weekendje plannen, heerlijk naar het strand met de mannen!!

2-7-2013
Gentle met spoed geopereerd, had een steen in zijn darm, meneer heeft nog wel eens de neiging om met een steen van het grint te spelen wat rondom huis ligt. Vermoedelijk achter in zijn keel geschoten en in zijn maag terecht gekomen. Hopenlijk knapt hij weer snel op, want hij voelt zich nu nog wel erg ziek!


29-6-2013
afgelopen week veel bezoek gehad, waaronder Djinti zijn zus Kyra met haar baasje Harry, en de fokkers van Tumtum. 
Oscar is zijn laatste week in gegaan in Tanzania, heeft enorm veel gezien tijdens de safari's, Jachtluipaarden, Cheetahs, Leeuwen, Olifanten, te veel om op te noemen, en bijzonder dit allemaal op 1 reis te zien, sommige dieren laten zich nl niet makkelijk zien! Hij rust nu nog even heerlijk een paar dagen uit op Zanzibar.


24-6-2013
Oscar is sinds 10 juni in Tanzania, om onder andere de Kilimanjaro te beklimmen, wat is gelukt, met een fantastische groep, familie en vrienden, en maakt nu een safari door oa. de Serengeti, en volgt de Great Migration. Hij geniet. Zit momenteel bij een lodge waar hij duizenden gnoes voor zich ziet, op maar een paar meter afstand. Ze eindigen aan het eind van de week op het eiland Zanzibar, om daar nog een paar dagen heerlijk te relaxen. Wilt u ook zo'n reis meemaken, of meer info hierover hebben, kijk dan op www.tanzaniasupport.org , zij organiseren deze reizen, geheel naar uw wensen, en de opbrengst komt volledig ten goede aan de stichting, die er weer heel veel goeds voor kan doen.

21-5-2013

Afglopen weekend show gehad met Gentle in Saarbrücken in Duitsland, zowel 1e als 2e pinksterdag. Dit hebben we afgesloten met het behalen van een ZG en U. Ik ben helemaal trots op mijn mannetje, want die heeft mij er echt doorheen gesleept. Hij doet het zo braaf, en staat van zich zelf al zo goed, dat ik alleen maar aanwezig hoeft te zijn. Ik ben hier echt niet goed in, maar Gentle doet het maar!! Peter en Marianne de Haar, van kennel v.'t Keijsershof hebben mij geweldig geholpen, en zonder hun hadden we dit niet bereikt. Ook zij hadden een top weekend, en hebben met hun honden fantastische resultaten behaald!


12-5-2013
Hiep Hiep Hoera!!! Vandaag is Djinti 10 jaar geworden, ik ben zo blij met mijn mannetje, de laatste tijd lopen we wat te sukkelen, na een maagbloeding en een lichte Tia, krabbelt hij er weer bovenop. Oh wat kan je toch gek met je dieren zijn, en dit is ook weer zo'n lieve hond, ik kan hem echt nog niet misssen!!!!!


5-5-2013
vandaag met het nest van Gentle een reünie gehad, heerlijk om zijn zusjes en moeder weer even terug te zien. Helaas was zijn broer er niet bij, en zijn Pa, die woont te ver weg in Frankrijk om even heen en weer te komen. 
Volgende week gaan we Gentle weer laten trimmen, want dan gaan we weer op voor het echte werk, met pinksteren gaan we naar een 2 daagse show in Saarbrücke, Duitsland.

6-4-2013

Ja, super blij, Gentle heeft zijn 1e Uitmuntend binnen, bij zijn 1e officiële show! Op de fokdag in Kerkwijk haalde hij een Uitmuntend, en een ZG.

Samen met zijn zussen en moeder was hij daar aanwezig, en hebben er een mooi resultaat neergezet. Ook de jachtproef en schotproef is met Uitmuntend beloond. Ik ben trots op dit Keijsershof hondje!!!


19-3-2013
vandaag is onze Norfolk terrier Tumtum gekomen, het gaat super met hem en onze andere huisdieren. De katten vinden het maar een gekke kleine rat, en de honden allemaal prima, wat een heerlijke honden zijn die goldens toch! Gentle heeft er weer een speelmaatje bij..

19-2-2013
wij krijgen gezinsuitbreiding, en wel van een Norfolk terrier pupje. Als het goed is komt hij in het weekend van 16 maart! Dus onze website heet niet voor niets "Never say never again", want ik heb altijd gezegd, nooit geen 3 honden of meer meer, maar ik miste zo erg zo'n klein kereltje, dat er dus nu is besloten om een Norfolkje aan te schaffen.


13-01-2013
vandaag op show geweest met Gentle, het was weer een prima ervaring voor hem! Ben reuze trots hoe hij zich gedraagd, maar ook hoe hij tussen de andere honden staat, ik zou hem voor geen goud willen ruilen.

3-01-2013
Zazou moeder van Djinti, is op 2 januari onverwachts op 13,5 jarige leeftijd overleden, ten gevolgen van een hersenattack. Zoefzoe zoals ik haar noemde had een speciaal plekje in mijn hart. Zij heeft hier een paar maanden bij ons destijds gelogeerd en ik heb enorm van haar genoten. Als eerbetoon aan haar heb ik hier een fotoalbum van haar op mijn website gezet. Lieve Zoe, dank voor je kind Djinti, die ik enorm in je terug zie, waardoor je nog een beetje bij mij bent, ik zal je missen, je was voor mij heel bijzonder!

16-12-2012
met Gentle aan onderling wedstrijdje meegedaan van de KNJV in Apeldoorn, en lekker genoten, even weer geproefd hoe dat ook al weer is, en we zijn dik tevreden!
Gentle werd 11e, van de 30 honden die waren ingeschreven. Weer een ervaring rijker.

21-11-2012
Gentle zijn uitslag binnen van heup en ellebogen onderzoek, HD ; A, ellebogen 0-0

13-11-2012
Gentle heeft vandaag met 48 pnt van de in totaal te halen 50 punten, zijn certificaat puppy-beginners cursus gehaald (gedeelde 1e plaats) bij de KNJV Gewest Veluwe Jachthondencommissie Apeldoorn.